Pokračovanie vo vzdelávaní vybraných DigiPEERS z roku 2021
marec 2022
Nábor nových digiPEERS
apríl 2022
Letná škola pre nových digiPEERS
august 2022
Druhý ročník vyškolenia digiPEERS
október 2022

Aké projekty nás čakajú tento rok s DigiQ?

Jedinečný projekt rovesníckeho vzdelávania digiPEERS zameraný na vybudovanie siete školiteľov/študentov nás presvedčil o tom, aké prínosné a efektívne je prijímanie dôležitých posolstiev, ak sú mladým ľuďom podané jazykom rovnakej generácie. V roku 2022 s radosťou nadviažeme na pilotný projekt, do ktorého sa v minulom roku zapojilo 17 digiPEERS-ov, a spoločne vytvoríme podmienky na rozšírenie o ďalšiu „generáciu“ PEERS-ov.

Digitálna inteligencia ako povinná výbava súčasných detí

Pandémia priniesla výrazné zmeny v správaní ľudí a jedným z najvypuklejších problémov sa stala celosvetová vlna nenávisti, klamstiev a xenofóbie. Dezinformácie a konšpiračné teórie sa tlačia do našej pozornosti takmer nepretržite a určiť, čo je pravda a čo zámerne vypustený blud, nie je jednoduché. Kde začať pri vstupe do online sveta? U seba.

Prepojenie vedomostí odborníkov z oblasti kybernetickej bezpečnosti s takmer životne dôležitými potrebami pre zdravé a rešpektujúce fungovanie študentov zastrešuje projekt Cyber4kids. Workshopy pre mládež vo veku od 12 do 16 rokov ich dostanú do tém ako „Niekedy je klamať OK – čo sú to osobné údaje?“; „Ako na hoaxy či dezinformácie?“ či „Som férový k spolužiakom v triede aj v online chate“ V druhom ročníku projektu Nadácie Kooperativa s digiQ navštívi viaceré základné a stredné školy.

Viac o spolupráci v roku 2021 si môžete prečítať tu.