Aké sú dôležité termíny tohto grantu?

Spustenie prihlasovania
16.9.2021
Deadline na prihlásenie projektov
17.10. 2021
Vyhlásenie podporených projektov
29.11.2021
Realizácia projektov
December 2021 – August 2022

Covid-19 naplno odhalil problémy, ktorým ako spoločnosť čelíme v oblasti napĺňania potrieb detí a mládeže. Preto sa v poisťovni KOOPERATIVA a Nadácii pre deti Slovenska rozhodli zamerať od roku 2021 svoju pozornosť a grantovú podporu na aktuálne potreby detí a mladých ľudí do 30 rokov. Prax ukázala, že najnáročnejším obdobím pre deti a mladých ľudí bol práve lockdown spojený s dištančným vzdelávaním. Najväčšiu daň si vyžiadala ich duševná pohoda, pretože nemohli napĺňať svoje potreby skutočnej komunikácie, socializácie či uznania. Po návrate do škôl ich sužovali zhoršené komunikačné zručnosti aj ťažkosti so znovuobnovením kolektívnych vzťahov a schopnosť spolupracovať.

Siedmy ročník nadačného fondu Deti v bezpečí podporí sumou 44 000 € iniciatívy a aktivity, ktoré prispievajú k zvyšovaniu kvality života detí a mládeže, ich psychickému zdraviu a pohode, pomáhajú im zvládať krízové situácie, vedú ich k rešpektujúcej komunikácii a sociálnym zručnostiam, spolupatričnosti a vlastnej identite.

Ako teda požiadam o grant?

Jednoducho vyplňte žiadosť.

Záujemcovia môžu požiadať o grant cez online aplikáciu Nadácie pre deti Slovenska tu: nds.nds.sk